Pleje af gummistøvler

Vi får rigtig mange spørgsmål vedr. korrekt pleje og behandling af gummistøvler. Så vi har lavet en lille guide til jer med hjælp fra sko-guiden.dk.

Bundgaards gummistøvler er håndlavede i naturgummi. Det er den bedste form for gummi der findes og den overgår andre vandtætte støvler på storset alle punkter. Men naturgummi er også dyrere, da hvert gummitræ kun kan levere en begrænset mængde per dag. Naturgummi er meget slidstærkt og derfor velegnet til gummistøvler, som skal både modstå vand, vind og vejr.


Som alle andre råvarer fra naturen, skal den forarbejdede gummi også plejes og vedligeholdes. Naturgummi indeholder nemlig æteriske olier, som med tiden fordamper meget langsomt. Det er derfor vigtigt at pleje og vedligeholde gummistøvlerne, da det forlænger levetiden, og øger smidigheden og fleksibiliteten. Og dette kan gøres på flere måder, selvom de fleste af måderne bunder i den samme grundidé. Nemlig at holde naturgummiet rent, så det ikke udsættes for unødvendige slid og skader, men også at smøre gummien, så den holdes stærk, smidig og fleksibel.

Det er ikke spor svært at pleje støvlerne. Du kan enten købe et gummistøvle plejeprodukt hos din forhandler eller du kan bruge både madolie, lindolie, silikoneolie og andre olier til at pleje dine gummistøvler. Stort set alle slags naturlige olier kan bruges i behandlingen af naturgummi, da olier generelt modvirker at gummiet bliver udtørret.

Da det er de æteriske olier i naturgummiet, som udtørrer, så er det blot vigtigt, at du benytter en olie, som tilfører gummiet fugtighed og modvirker, at udtørringen fortsætter.

Som udgangspunkt er alle naturlige olier velegnede til formålet. Du skal være opmærksom på, at syntetiske olier ikke er velegnede, da de kan være skadelige for gummiet. Påfør altid produktet med en svamp eller klud, så ikke slider unødigt på gummistøvlerne.

Gode tips til beskyttelse af gummistøvler

- Opbevar ALDRIG dine gummistøvler i direkte sollys eller i stærkt elektrisk lys. De skal helst stå mørkt og en smule køligt.
- Brug altid imprægnering, det vil gøre støvlen mindre sårbar i naturen. 


- Vask altid dine støvler efter brug, så de ikke slides, eller udsættes for unødvendige belastninger. Selv små sten eller sandkorn kan medføre skader.
- Når du vasker dine gummistøvler, så tør dem ALDRIG på radiatoren eller lignende. Det medfører, at gummiet hurtigere udtørrer, og dermed sprækker, flækker eller går op i limningen så den ikke længere er vandtæt.

Hvis du følger ovenstående råd, så kan dine Bundgaard gummistøvler sagtens holde i både 5 og 10 år.

Nyhedsbrev