Skopleje

Lær hvordan du plejer og vedligeholder din sko, så de både holder længere og bliver ved med at se pæne ud.

Pas godt på dine børns sko – de bliver brugt hver eneste dag og i al slags vejr!

Inden brug - imprægnering

Alle nye sko skal imprægneres, før de tages i brug, for at undgå at snavs, fedt og vand trænger ind i læderet. Det anbefales at imprægnere skoene 1-2 gange, før man tager sin sko i brug. Derefter bør man følge op med imprægnering på rengjorte sko jævnligt.

Under brug - pleje

Glat læder

Læder er et naturmateriale, så efter noget tid kan det godt se lidt tørt eller træt ud og trænge til lidt pleje.

Start med at tørre skoen af med en hårdt opvredet fugtig klud, og lad skoen tørre. Brug herefter skocreme eller læderfedt. Når det er tørret helt ind, kan skoen med fordel imprægneres igen. Gentag gerne med jævne mellemrum.

Ruskind

Tør skoen af med en hårdt opvredet klud. Lad den herefter tørre. Brug en ruskindsbørste til at rejse hårene igen, for at give lidt nyt liv. Brug evt. en ruskindsspray til at opfriske farve. Imprægner herefter – vær opmærksom på, at vælge en spray der er beregnet til ruskind.


Skocreme

Sko i glat læder kan behandles med skocreme for at tilføre skindet fugt og næring og give et friskere udseende.

Skoene skal først rengøres med en fugtig svamp, hvorefter skocremen påføres. Den gnides grundigt ind, og der poleres efterfølgende med en bomuldsklud indtil læderet er blankt.

Tørring af sko

Sko tørres bedst ved at tage indlægssålen ud, fylde skoene med avispapir og stille dem til tørring i almindelig rumtemperatur. Man skal ikke stille sko til tørring ved radiatoren eller andre direkte varmekilder, da læderet risikerer at sprække.

Husk at sko ikke bare bliver våde af regn og sne, men også kan blive fugtige indvendigt, pga. den sved foden afgiver.

Vinterstøvler/TEX-Membran

Start med at tørre støvlen af med en hårdt opvredet fugtig klud, og lad støvlen tørre. Brug herefter skocreme eller læderfedt på læderet (ikke ruskind). Når det er tørret helt ind, kan støvlen med fordel imprægneres. Vær opmærksom på, at imprægneringsspray til støvler med tex-membran ikke må indeholde silikone!

Gentag gerne behandlingen med jævne mellemrum.

Det er vigtigt, at støvler med en tex-membran tørrer naturligt. Dvs. at sålerne tages ud af støvlen for at tørre (put evt. avispapir i støvlen for at fremskynde processen). Støvlerne må ikke placeres direkte på en varmekilde (varmeskab eller varmeapparat), da det ødelægger membranens egenskaber.


Gummistøvler

Bundgaards gummistøvler er håndlavede i naturgummi, der er meget slidstærkt og derfor velegnet til gummistøvler, som skal både modstå vand, vind og vejr.

Pleje og vedligeholdelse af gummistøvlerne forlænger levetiden og de holdes stærke, smidige og fleksible uden at revne. Det er ikke svært at pleje støvlerne. Et plejeprodukt kan enten købes direkte hos forhandleren, eller alternativt kan en naturolie benyttes (f.eks. en smagsneutral olie fra køkkenet). Påfør altid produktet med en svamp eller klud, så der ikke slides unødigt på gummistøvlerne.

Når gummistøvlerne er blevet vasket, skal de ikke tørres på radiatoren eller lignende varmekilder. Det medfører, at gummiet hurtigere udtørrer, og dermed sprækker, flækker eller går op i limningen, så gummistøvlen ikke længere er vandtæt.

Ny kontoregistrering

Har du allerede en konto?
Log ind i stedet for Eller Nulstil kodeord