Skopleje

Imprægnering
Pas godt på dine børns sko – de bliver brugt hver eneste dag og i al slags vejr.

Alle nye sko skal imprægneres, før de tages i brug, for at undgå at snavs, fedt og vand trænger ind i læderet. Det anbefales at imprægnere skoene 3 gange, før man tager sin sko i brug. Derefter bør man følge op med imprægnering på rengjorte sko ca. 1 gang om ugen.


Skocreme
Man pudser skoene for at tilføre skindet fugt og næring og fordi det ser lidt pænere ud.
Lædersko skal rengøres med en fugtig svamp, hvorefter skocremen påføres. Den gnides grundigt ind og poleres efterfølgende til læderet er blankt.

Sko af nubuck skal renses med en børste eller en tør svamp.
Hold herefter skoen ind over damp, børst, og lad den tørre.
Brug en imprægneringsspray til læder/skind.


Tørring af sko
Sko tørres bedst ved at tage indlægssålen ud, fylde skoene med avispapir og stille dem til tørring i almindelig rumtemperatur. Man skal ikke stille sko til tørring ved radiatoren eller andre direkte varmekilder, da læderet risikerer at sprække.

Husk at sko ikke bare bliver våde af regn og sne, men også kan blive fugtige indvendigt, pga. den sved foden afgiver.


Gummistøvler
Vi får rigtig mange spørgsmål vedr. korrekt pleje og behandling af gummistøvler. Så vi har lavet en lille guide til jer.

Bundgaards gummistøvler er håndlavede i naturgummi. Det er den bedste form for gummi der findes og den overgår andre vandtætte støvler på storset alle punkter. Men naturgummi er også dyrere, da hvert gummitræ kun kan levere en begrænset mængde per dag. Naturgummi er meget slidstærkt og derfor velegnet til gummistøvler, som skal både modstå vand, vind og vejr.

Som alle andre råvarer fra naturen, skal den forarbejdede gummi også plejes og vedligeholdes. Naturgummi indeholder nemlig æteriske olier, som med tiden fordamper meget langsomt. Det er derfor vigtigt at pleje og vedligeholde gummistøvlerne, da det forlænger levetiden, og øger smidigheden og fleksibiliteten. Og dette kan gøres på flere måder, selvom de fleste af måderne bunder i den samme grundidé. Nemlig at holde naturgummiet rent, så det ikke udsættes for unødvendige slid og skader, men også at smøre gummien, så den holdes stærk, smidig og fleksibel.

Det er ikke spor svært at pleje støvlerne. Du kan enten købe et gummistøvle plejeprodukt hos din forhandler eller du kan bruge både madolie, lindolie, silikoneolie og andre olier til at pleje dine gummistøvler. Stort set alle slags naturlige olier kan bruges i behandlingen af naturgummi, da olier generelt modvirker at gummiet bliver udtørret.

Da det er de æteriske olier i naturgummiet, som udtørrer, så er det blot vigtigt, at du benytter en olie, som tilfører gummiet fugtighed og modvirker, at udtørringen fortsætter.

Som udgangspunkt er alle naturlige olier velegnede til formålet. Du skal være opmærksom på, at syntetiske olier ikke er velegnede, da de kan være skadelige for gummiet. Påfør altid produktet med en svamp eller klud, så ikke slider unødigt på gummistøvlerne.


Gode tips til beskyttelse af gummistøvler
Opbevar ikke dine gummistøvler i direkte sollys. De skal helst stå mørkt og en smule køligt.

Brug altid imprægnering, det vil gøre støvlen mindre sårbar i naturen.

Vask dine støvler efter brug.

Når du vasker dine gummistøvler, så tør dem ikke på radiatoren eller lignende. Det medfører, at gummiet hurtigere udtørrer, og dermed sprækker, flækker eller går op i limningen så den ikke længere er vandtæt.

Nyhedsbrev